Reiser

Sol og sommer i vakre Kroatia til knallpris!

Sol og sommer i vakre Kroatia til knallpris!

 23/08-2017 - 14 dager Dessverre ingen ledige plasser

Yatch tur i Kroatia

Yatch tur i Kroatia

23/08-2017 - 14 dager/7 dager. 2 ledige dobbelt lugar igjen med fly t/r

Rakfiskfestivalen 2017

Rakfiskfestivalen 2017

 03/11-2017 - 3 dager

Julebyen Rüdesheim!

Julebyen Rüdesheim!

 09/12-2017 - 6 dager

La oss heie håndball jentene frem til seier i VM desember 2017!

La oss heie håndball jentene frem til seier i VM desember 2017!

 14/12 - 2017 - 5 dager Dessverre ingen ledige plasser

Sol og kultur på Costa Brava

Publisert 25.11.2016 23:39

10/09-2017 - 14 dager

Sol og kultur på Costa Brava

Avreise 10/09 - 2017 - 14 dager

2109749

Hva er vel bedre enn å reise til varme Spania på høsten og virkelig forlenge sommeren? Og enda bedre blir det når vi skal bo her en hel uke på godt hotell og har mange flotte utflukter inkludert. Vi skal oppleve ministaten Andorra og den store turistbyen Barcelona blant annet.

Dag 1: Hjemsted – Gøteborg

Vi henter deg på hjemstedet og setter kursen ned mot svenskegrensen. Første stopp på reisen blir på Nordby senteret der vi spiser litt lunsj. Turen ned til Gøteborg går raskt og vi sjekker inn på Stena Lines ferje på ettermiddagen. Om bord spiser vi turens første måltid sammen, og vi hygger oss med god mat og fri drikke til maten (øl, vin, mineralvann og kaffe). Kanskje du tar deg en tur i butikken eller hører litt musikk før kvelden kommer. 

Dag 2: Kiel – Heppenheim  644 km

I dag starter turen i Kiel etter en god og lang frokost om bord. Er du tidlig oppe kan du nyte innseilingen mot Kiel – flotte vakre strender og hyggelige små byer. Fra Kiel går milene unna der vi passerer byer som Hamburg, Hannover og Kassel. Vi skal overnatte i en hyggelig tysk by som ligger rett syd for Frankfurt. Om bord i bussen forteller reiseleder litt om byer/steder vi passerer, noen gode historier hører til og kanskje en quiz. Det blir også servering for de som ønsker det. Vi sjekker inn på hotellet Hotel Michel Heppenheim på ettermiddagen – les gjerne mer om hotellet her: http://michelhotel-heppenheim.de/. Vi spiser middag sammen om kvelden.

Dag 3: Heppenheim – Lyon   42 km

Turen i dag tar oss inn i Frankrike, og vi merker kanskje at det blir varmere i været ettersom vi nærmer oss Lyon. Det er morsomt å registrere forskjellen på Tyskland og Frankrike, og vi merker dette allerede på stoppene underveis. Vi stopper flere ganger og kommer frem til Lyon om ettermiddagen. Vi sjekker inn på Hotel Lyon Est og spiser middag sammen på hotellet. Du kan lese mer om bostedet her: http://www.hotel-lyon-est.com/

Dag 4 Lyon – Santa Susanna 584 km

I dag skal vi kjøre gjennom Frankrike og komme frem til reisens hovedmål – nemlig den koselige spanske byen Santa Susanna. Byen ligger langs havet på Costa Marasme i Catalonia, og ligger sentralt i forhold til fantastiske strender. Barcelona som ligger kun 64 km unna. Byen ligger ved Middelhavet og fjellene Montenegre.

Byen har vært kjent siden middelalderen, men var først underlagt nabobyen Caswtillo de Palafolls. I 1842 fikk stedet byrettigheter. Selv i dag er finner du klare spor fra middelalderen med smale brosteinsgater og gamle bygninger. Du finner mange gode restauranter her, og siden Santa Susanna produserer mye mat, er spesialitetene ofte kortreist mat. Det finnes et lokalt marked her en gang pr uke.

Vi skal bo på det gode hotellet Aquamarina Wellness & Spa**** Santa Susanna. Dette fine hotellet ligger kun 100 meter fra havet og på strandpromenaden i Santa Susanna. Alle rommene har aircondition, flatskjerm, pene bad og minibar. Her finnes det mange aktiviteter og et flott basseng. Les mer her: :http://www.aquahotel.com/en/hotel/aquamarina-santa-susanna/ Vi spiser frokost og middag sammen på hotellet alle dager.

2024075

Dag 5 Utflukt på Costa Brava kysten 120 km

I dag skal vi etter en god frokost møte en lokalguide som tar oss rundt på en halvdagsutflukt i nærområdet på Costa Brava kysten. Vi kjører til Tossa de Mar, et populært badested med en vakker strand og herlig promenade. Den øvre byen er avgrenset av en middelaldersk mur med tårn. På kanten av den nedre delen av byen er det restene av en romersk bosetning.

Vi skal også besøke byene Platja d'Aro som tilbyr besøkende fantastisk shopping, og noen få kilometer unna ligger den luksuriøse urbanisering S'Agaro. Vi svinger også innom San Feliu, som er den viktigste havnen for eksport av den lokale kork industrien, i tillegg til å være en hyggelig badeby. Du rekker også å gjøre deg litt kjent i Santa Susanna i dag, og kanskje innta en kaffe eller iskrem på strandpromenaden. Det er deilig å sitte i varmen sammen med nye og gamle venner. Middag i hyggelig selskap på hotellet om kvelden.

Dag 6: Heldagsutflukt til Barcelona og Montserrat 240 km

I dag kommer ett av høydepunktene på vår reise. Vi reiser sammen med lokalguiden til Barcelona, og besøker også klosteret Montserrat. Klosteret er kjent for sin basilika og også tilstøtende bygninger som er som en liten, selvstendig by. I den katalanske hovedstaden Barcelona skal vi se den berømte katedralen Sagreda Familia som kunstneren og arkitekten Antonio Gaudi designet og påbegynte og flere andre kjente severdigheter på vår vei. Det blir også tid til å besøke Las Ramblas som er den pulserende gågaten.

Dag 7: Heldagsutflukt til Andorra 470 km

Etter frokost er vi klare for nye eventyr, og hvem har vel ikke hørt om Andorra, det lille landet i Pyreneene som grenser til Frankrike og Spania? Landet er spesielt populært fordi alkohol, sigaretter og parfyme er tollfritt og veldig rimelig. Det er interessant å kjøre opp i Pyreneene og se landskapet på utsiden. I Andorra tar vi en spasertur gjennom gatene og besøker et kjøpesenter. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Santa Susanna

Det er deilig å ha litt tid til bare å være sammen og rusle en tur på stranden. I dag tar vi livet med ro og spiser en god og lang frokost. Du kan bestille en spabehandling, sitte rundt poolen eller ta en tur i byen. Det er mange muligheter i vår lille, koselige by. Middag sammen om kvelden.

Dag 9: Heldagsutflukt til Pals og Bisbal 200 km

Vi våkner til en ny dag som vil gi oss nye opplevelser, og turen i dag går nordover. Først besøker vi den vakre byen Pals som er både av historisk og kunstnerisk interesse. Her kan vi se ruinene av den greske byen Empuries. Lokalguiden vår forteller historien om denne gamle, ærverdige byen. Vi stopper også i byen La Bisbal som er kjent for sine håndlagde keramikk. Middag på hotellet om kvelden.

2028628

Dag 10: Santa Susanna

I dag har vi siste dagen i Santa Susanna og det er hyggelig å ha litt tid på egenhånd. Du må jo også pakke kofferten igjen fordi vi starter på hjemveien morgenen etter. Middag om kvelden.

Dag 11: Santa Susanna – Lyon 584 km

Etter frokost tar vi fatt på hjemveien. Dette er hyggelig å sette seg i bussen igjen, og tiden går fort gjennom Spania og tilbake til Frankrike. Vi skal igjen på i Lyon på hotellet som sist – les mer om hotellet her: http://www.hotel-lyon-est.com/

Dag 12: Lyon – Heppenheim 642 km

Etter en god natts søvn og frokost på morgenen er vi klare for å passere Frankrike og inn i Tyskland. Kanskje vi tar en quiz på veien i dag? Vi stopper jevnlig langs veien og kommer tilbake til Heppenheim på ettermiddagen. Innsjekk og middag. Les mer om hotellet her:http://michelhotel-heppenheim.de/

Dag 13: Heppenheim – Kiel 644 km

I dag skal vi passere byer som Hannover og Hamburg på vår vei opp mot Nord Tyskland. Landskapet langs veien forandrer seg fra det mer kuperte til flatt naturlandskap. Også kulturen endrer seg i Tyskland jo lenger nord du kommer, de er mer «nordlige» orientert i forhold til familie og arbeidsliv. Vi sjekker inn på Stena Lines ferje i Kiel og setter oss til en siste fellesmiddag for denne gangen. Buffeten er rikholdig og det er fri drikke til maten (øl, vin, mineralvann og kaffe). La oss sitte lenge til bords, og nyter mat og vennskap.

Dag 15 Gøteborg – hjemsted

Etter en god frokost om bord setter vi kursen for Nordby senteret der det blir tid for lunsj og litt handling for de som ønsker det. Så passerer vi grensen og nærmer oss der de første gjestene skal gå av. Da er det på tide å takke for turen, og håpe at man tar med seg mange gode minner og nye vennskap hjem.

 

Pris pr person:  kr  14 990,-

Prisen inkluderer:

·         Reise med vår gode turbuss på hele reisen

·         Stena Line Gøteborg- Kiel tur/retur i innvendig dobbellugar

·         2 frokoster og 2 middager med fri drikke til maten (øl, vin, mineralvann og kaffe)

·         11 overnattinger på hotell i dobbeltrom

·         11 frokoster og 11 middager

·         Halvdagsutflukt til Costa Brava med lokalguide

·         Heldagsutflukt til Barcelona

·         Inngang til klosteret Montserrat

·         Heldagsutflukt til Andorra

·         Heldagsutflukt til Pals og Bisbal

·         Reiseleder med fra Høves Royal Class på hele reisen

 

Tillegg for singlelugar/singlerom:                  3 590,- pr person

Tillegg for dobbel utvendig lugar:                     390,- pr person

Tillegg for reservert plass i bussen:                  300,- pr person

Høves Royal Class tar forbehold om valutakursendringer.