Reiser

 Rogoznica i Kroatia

Rogoznica i Kroatia

Avreise 21/08-2019  -  14 dager
Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Avreise 21/08-2019 - 14 dager 
Avreise 24/08-2019 - 8 dager m/fly

Svalbard

Svalbard

 Avreise 23/08-2019  -  5 dager m/fly
 

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

Avreise 05/09-2019  -  6 dager
NB: ny avreisedato 

Beitostølen og Brimiland fjellstugu

Beitostølen og Brimiland fjellstugu

 Avreise 06/10-2019  -  4 dager

San Sebastian

San Sebastian

Avreise 11/10-2019 - 13 dager

Spa tur til Pärnu

Spa tur til Pärnu

Avreise 27/10-2019  - 9 dager 

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

 Avreise 16/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Lübeck

Julemarked i Lübeck

 Avreise 22/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Riga

Julemarked i Riga

 Avreise 30/11-2019 -  4 dager

Røros med julemarked

Røros med julemarked

 Avreise 04/12-2019  -  3 dager

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Avreise 07/12-2019  -  5 dager

Julefeiring på Røros

Julefeiring på Røros

 Avreise 23/12-2019  -  4 dager 

Godt nytt år i vakre Vrådal

Godt nytt år i vakre Vrådal

 Avreise 30/12-2019  -  3 dager

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Avreise 30/12-2019  -  3 dager 

Cruise i Karibien - All inclusive

Cruise i Karibien - All inclusive

Avreise 27/02-2020 - 11 dager 
NB: feil antall dager i katalogen
 

Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Avreise 21/08-2019 - 14 dager 
Avreise 24/08-2019 - 8 dager m/fly

 Egen Yacht venter oss - kun for våre gjester

Dette har vært en av våre mest populære turer i alle år og det er ikke uten grunn. Kroatia er, med sitt krystallklare vann, vakre øyer,  idylliske middelalderbyer, gode mat og vennlige befolkning et yndet reisemål for mange. Vi gir deg muligheten til å kombinere å slentre gatelangs på brosteinslagte gater og i smale smug med bading i det krystallklare Adriaterhavet og besøk på øyer underveis.  Etter en fin bussreise nedover i Europa går vi i Spilt om bord i en yacht, med høyere standard enn tidligere og som kun er forbeholdt våre gjester. Livet om bord er avslappende og sosialt mens vi cruiser rundt i den vakre skjærgården utenfor Kroatia. Hver ettermiddag legger vi til land på et nytt sted og ligger der til neste morgen. Det er også mulig å fly tur/retur for de som ønsker en kortere tur.

Dag 1: Telemark - Gøteborg
Endelig har dagen kommet og forventningsfulle møtes vi i bussen for å starte reisen sydover mot sol, sjø og varme. Vi kjører via Oslo og videre sørover, før vi krysser grensen inn i Sverige og fortsetter mot Gøteborg. Underveis blir det jevnlige stopp og anledning til å spise lunsj. I Gøteborg går vi om bord i Stena Line sin ferge til Kiel. På kvelden møtes vi til en felles rikholdig buffet med varme og kalde retter og med gratis drikke til maten. 

Dag 2: Kiel - Nürnberg
Før vi legger til kai i Kiel, spiser vi frokost om bord. Vel i land, finner vi tilbake til bussen og ruller ut på gode motorveier med kurs for Nürnberg. Nürnberg er en av Tysklands og Bayerns viktigste historiske og kulturelle skattekister. Byen er cirka tusen år gammel, og gamlebyen er omgitt av de samme bymurene som på 1500-tallet, kanskje før det også. Her skal vi overnatte på Arvena Park Hotel, som ligger midt i hjertet av byen. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.  

Dag 3: Nürnberg - Zagreb
Etter en god frokost på hotellet, er vi klare for neste etappe gjennom naturskjønne omgivelser i Østerrike og Slovenia før vi passerer grensen til Kroatia og ankommer vårt hotell i Zagreb, som er landets hovedstad og største by.  Vi møtes til felles middag på kvelden.

Dag 4: Zagreb - Split - Primosten
For de som reiser med fly starter reisen denne dagen, med fly fra Gardermoen til Split. 
Vi andre får også en grytidlig start på dagen. Vi setter kursen for Spilt, hvor de som kommer med fly slutter seg til oss og alle går om bord i den flotte yachten som skal bringe oss videre på skjærgårdscruise i dagene framover. Her blir vi med på mange uforglemmelige opplevelser til steder langs Kroatias vakre kyst. Vi legger ut fra Spilt og setter kursen mot den tidligere fiskerlandsbyen Primosten som ligger meget idyllisk til på en halvøy og er et av Kroatias mest fotograferte motiver.  Her finner du kilometervis med flotte strender og en vakker intim gamleby.

Split Fantastiske Primosten Primosten De tradisjonelle steinhusene i Primosten
Herlige dager om bord Gode dager venter oss En av lugarene- her kan man trives
I solen eller skyggen? Her kan vi nyte later dager
Dag 5: Primosten - Sibenik
Vi legger ut fra kai i Primosten og drar ut på nye eventyr. I dag skal vi blant annet besøke Bibich Winwery. Dette er en av de mest betydningsfulle vinprodusentene i Dalmatia. Det er bare å glede seg til å smake noe av det de har å by på. Vi skal også få oppleve Krka nasjonalpark som er en av Kroatias åtte nasjonalparker. Den er kjent for sine sjøer og fosser og er en populær turistdestinasjon. Vi legger til kai i Sibenik for kvelden og natten.  Byen er en historisk by i det sentrale Dalmatia og er kjent for sin internasjonale barnefestival som i juni/juli 2019 arrangeres for 59. gang på rad.

Sibeniks bakgårder Rådhuset i Sibenik Cibenik St.James Chatedral Sibenik
Dag 6: Sibenik - Trogir
Vi vinker farvel til Sibenik og nyter formiddagen til sjøs på vei til Trogir. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er en historisk havneby. Dette er et bymuseum i ordets rette forstand. Her kan du oppleve kunstverker, gammel original arkitektur, antikke trange gater og smug i harmoni med kulturelle og historiske monumenter. 

Trogir Trogir Trogir Trogir
 Dag 7: Trogir - Bol
Vi gjør oss klare for nye eventyr på det turkise, krystallklare Adriaterhavet. I dag legger vi kursen mot øya Brac og byen Bol, som ligger på sørkysten av øya. Like sørvest for byen ligge den kjente stranda Zlatni Rat, som er kjent for å forandre fasong med skiftende vind- og strømretning. Her skal vi nyte en fin ettermiddag og kveld i vakre omgivelser. 

 Bol Klosteret på Bol i bakgrunn Den berømte Zlatni Rat eller the golden beach Bol Noen som vil bade?
Dag 8: Bol - Korcula

Fra en øy til en annen. Vi forlater øya Brac og legger ut på sjøen igjen. Om bord nyter vi både en god frokost og senere også lunsj før vi legger til land i Korcula, som ligger på en øy med samme navn. Både arkitekturen og gastronomien minner oss om den rike historien til denne sjarmerende halvøya, hvor Marco Polo ble født. Gamlebyen skjuler fine museer og de små, trange smugene er fylt med arkitektoniske skatter. 

Korcula Korcula 514355422
Dag 9: Korcula - Pusisca 
Nok en vidunderlig dag ligger foran oss. Vi slapper av og nyter det gode liv til sjøs på vei mot Pusisca som ligger på øya Brac, men på motsatt side av øya i forhold til Bol som vi besøkte for et par dager siden. Byen blir ofte omtalt som en av de vakreste landsbyer i Europa og har et nydelig havneområde. 

Dag 10: Pusisca - Split
Da har vi kommet til vår siste dag til sjøs på Adriaterhavet. Turen i dag går tilbake til Spilt. Spilt bysentrum er bygget rundt den romerske keiserens Diokletians palasss. Byen, som er den nest største byen i Kroatia, har også et flott palmeprydet havnepromenade. Her finner du varierte shoppingmuligheter og veldig bra restauranter.  Det er det bare å nyte denne siste dagen og kvelden i gjestfrie og vakre Kroatia til fulle.  

Dag 11: Split - Golling
Vi tar farvel med yacht og mannskap og går i land og finner våre plasser i bussen. Bagasjen er full av gode minner og batteriene er ladet for lang tid framover.  Første etappe på veien hjemover går til Østerrike og den lille byen Golling, som ligger et stykke fra Salzburg. Her tar vi inn på Hotel-Gasthot Hauslwirt hvor vi skal overnatte og også spise middag sammen.
For de som flyr tur/retur er dette dagen for hjemreise, med fly fra Split til Gardermoen.

Dag 12: - Golling - Jena
Etter en god natts søvn og frokost på hotellet er vi tilbake i bussen og passerer grensen inn i Tyskland og fortsetter videre nordover mot dagens destinasjon som er Jena, en by med rundt 100.000 innbyggere som ligger i et dalføre ved elven Saales, ca 70 km sør-vest for Halle.  Vi tar inn på Best Western Hotel Jena for overnatting. På kvelden samles vi til felles middag på hotellet. 

Dag 13: Jena - Kiel
Etter å ha inntatt frokost på hotellet, fortsetter vi på gode motorveier nordover i Tyskland og ankommer etter hvert Kiel. Her går vi ombord i Stena Line sin ferge til Gøteborg. Etter å ha funnet våre lugarer og kanskje også sett litt på hva fergen har å tilby av shoppingmuligheter og fornøyelser, møtes vi til felles buffet  inkludert gratis drikke til maten.  

Dag 14: Gøteborg - Telemark
Frokosten inntas om bord før vi når Gøteborg og går i land. Vel tilbake i bussen går ferden mot norskegrensen, men før vi kommer så langt blir det anledning til litt grensehandel.  Tilbake i Norge skilles etter hvert våre veier for denne gang og vi takker for følget og håper vi ses igjen, om ikke alt for lenge. 

 

Turens pris pr. person: 
- 21.august - kr 21.990,-  
- 24.august - kr 19.590,- m/fly

Prisen inkluderer:
-  Hele reisen med vår komfortable og moderne turbuss
-  Reiseleder fra Høves Royal Class
-  Stene Line Gøteborg - Kiel t/r i innvendig dobbel lugar med halvpensjon
-  1 natt  på Arvena Park Hotel i Nürnberg med halvpensjon
-  1 natt på hotell i Zagreb med halvpensjon
-  7 netter på yacht med halvpensjon
-  1 natt på Hotel-Gasthof Hauslwirt i Golling med halvpensjon
-  1 natt på Best Western Hotel Jena med halvpensjon

Tillegg for:
- Enkeltrom/lugar - pr person
   - 21.august kr 4.500,-
   - 24.august kr 3.700,- m/fly
- Lugar på øverste dekk - pr. person kr 1.890,-
- Utvendig lugar - pr. person kr 400,-
- Havneavgift cruiset - pr. person EUR 40,- (pr uke)
- Setereservasjon i bussen - pr. person kr 300,-

Vi tar forbehold om valutakursendringer.