Reiser

 Rogoznica i Kroatia

Rogoznica i Kroatia

Avreise 21/08-2019  -  14 dager
Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Avreise 21/08-2019 - 14 dager 
Avreise 24/08-2019 - 8 dager m/fly

Svalbard

Svalbard

 Avreise 23/08-2019  -  5 dager m/fly
 

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

Avreise 05/09-2019  -  6 dager
NB: ny avreisedato 

Beitostølen og Brimiland fjellstugu

Beitostølen og Brimiland fjellstugu

 Avreise 06/10-2019  -  4 dager

San Sebastian

San Sebastian

Avreise 11/10-2019 - 13 dager

Spa tur til Pärnu

Spa tur til Pärnu

Avreise 27/10-2019  - 9 dager 

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

 Avreise 16/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Lübeck

Julemarked i Lübeck

 Avreise 22/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Riga

Julemarked i Riga

 Avreise 30/11-2019 -  4 dager

Røros med julemarked

Røros med julemarked

 Avreise 04/12-2019  -  3 dager

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Avreise 07/12-2019  -  5 dager

Julefeiring på Røros

Julefeiring på Røros

 Avreise 23/12-2019  -  4 dager 

Godt nytt år i vakre Vrådal

Godt nytt år i vakre Vrådal

 Avreise 30/12-2019  -  3 dager

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Avreise 30/12-2019  -  3 dager 

Cruise i Karibien - All inclusive

Cruise i Karibien - All inclusive

Avreise 27/02-2020 - 11 dager 
NB: feil antall dager i katalogen
 

San Sebastian

Avreise 11/10-2019 - 13 dager

San Sebastian
San Sebastian er den perfekte kombinasjon av strand og storby. Byen er berømt som en gourmetby og kalles også tapasens hjemby. I og rundt byen finner du 4 strender, den 1,5 km lange « La Concha» sies å være en av verdens vakreste bystrender. Byen har 3 meget ulike bydeler som hver og én har sin spenning og unike sjarm. Vi byr  på guidede turer både i San Sebastian og Bilbao. Og ikke å forglemme - et besøk på det berømte Guggenheim-museet. 


Dag 1: Telemark - Gøteborg

Etter at alle har funnet sine plasser i bussen, er det på tide å ønske velkommen til denne fantastiske turen, som bringer oss sørover gjennom Europa til vi ender opp i San Sebastian som er et av Baskerlands fremste turistmål. Denne første dagen skal vi sette kursen for Gøteborg og Stena Line sin ferge til Kiel. Underveis gjør vi jevnlige stopp og tar oss også tid til lunsj. Om bord i fergen, finner vi våre lugarer og kanskje det også er tid til å gjøre seg litt kjent på båten før vi treffes til en felles buffetmiddag med gratis drikke til maten. 

Dag 2: Kiel - Liege
Etter frokost om bord, går vi land og finner tilbake til bussen. Vi ruller ut på Autobahn og setter kursen sørvestover i Tyskland. Vi passerer Hamburg og kjører videre i retning Bremen, fortsetter mot Münster og Duisburg før vi passerer grensen til Nederland og  Maastricht . Vel over grensen inn i Belgia kjører vi til byen Liege, hvor vi skal overnatte på hotellet Ramada Plaza Liege City Center.  Liege er den største og viktigste byen i Vallonia, den fransktalende delen av Belgia. På kvelden nyter vi en felles middag. 

Dag 3: Liege - Tours
Etter en god natts søvn og frokost på hotellet, er det på tide å ta farvel med Liege og vi kjører videre mot Charleroi, før vi passerer grensen  inn i Frankrike fra nord i retning Valenciennes. Videre kjører vi  mot Paris, og velger så den ruten som passerer den  franske byen Orléans på veien mot dagens destinasjon  - Tours. Her tar vi inn på Le Grand Hotel for middag og overnatting. Dette storbyhotellet ligger midt i Tours sentrum. Gamlebyen ved Loire har mange bygninger fra middelalderen og renessansen. Erkebispepalasset i renessanse fra 1600-tallet er nå kunstmuseum. Den gotiske St.-Gatienkatedralen er fra 1170–1547 og St.-Julienkirken fra 1243–59. 

Dag 4: Tours - San Sebastian 
Vi spiser frokost på hotellet før vi tar fatt på siste etappe fram til San Sebastian hvor vi skal tilbringe noen opplevelsesrike dager. Vi kjører mot Poitiers, Bordeaux og Biarritz. Da har vi nådd Biscaya-bukta og kan passere den spanske grensen. I Spania kjører vi så videre mot  San Sebastian i Basker-provinsen hvor vi ønskes velkommen på Hotel Silken Amara Plaza, som ligger fredelig til ved elven Urumea på Plaza Pio XII. Vi avslutter dagen med en felles middag på hotellet.  

Dag 5: San Sebastian og Hondarribia
Vi møter uthvilte og opplagte til frokost før vi legger ut på dagens eventyr. En lokalguide tar oss med på en halvdags rundtur i San Sebastian. 
Deretter legger vi turen til Hondarribia, en pittoresk fiskerlandsby i Baskerland som har klart å sikre bevaring av arkitektur, historie og en viktig gastronomisk kultur blant sine innbyggere. Spaserer du gjennom den middelalderske gamlebyen, kan du observere de vakre husene. Hondarribia er omgitt av fjell og sjø og ligger 18 kilometer fra San Sebastián. Hondarribia er inngangen til vinturisme i Baskerland. Vi skal besøke  vingården Hiruzta Bodega, hvor det blir omvisning  inkludert vinsmaking med pintxos, som er baskisk tapas. Dagens opplevelser blir garantert et samtaleemne under vår felles middag på hotellet.  

San Sebastian Alderdi-Eder  San Sebastian Maria Cristina broen   Hondarribia Hondarribia 
Dag 6: San Sebastian
Dagen i dag står helt og holdent til egen disposisjon. Du kan nyte en lang og god frokost på hotellet før du gir deg i kast med opplevelser etter egen smak ute i San Sebastian. Noen fortrekker kanskje en tur langs den 1,5 km lange « La Concha» som sies å være en av verdens fineste bystrender.  En vandring i de 3 meget ulike bydelene som hver har sin unike sjarm og spenning kan også anbefales. Reiselederen er tilgjengelig for de som ønsker noen å gå sammen med.  Vi møtes til felles middag på hotellet på kvelden. 

Gamle byen San Sebastian San Sebastian San Sebastian
Dag 7: San Sebastian
San Sebastian er en stor by og det var sikkert mye du ikke rakk å få med deg i går. Så når frokosten er fortært på hotellet, er det bare å gjøre seg klar for nye «ekspedisjoner» i denne flotte byen.  Byen er kjent som en gourmetby og kalles også tapasens hjemby, så om du er svak for tapas kan du ikke gå glipp av å smake deg gjennom byen. San Sebastian er byen for deg som elsker å gi deg hen til smaksløkenes nytelse. Ta turen til bydelen Parte Vieja (Gamlebyen) for en kulinarisk sanseopplevelse, hvor du kan bestille “pintxos”, eller tapas.  San Sebastian topper titt og ofte listene over verdens beste steder å spise, så vi tror ikke du vil dra skuffet hjem herfra. Og du rekker sikkert å bli sulten igjen før vi samles til felles middag på hotellet på kvelden. 

San Sebastian La Concha Tapas
Dag 8: San Sebastian - Bilbao 
Vi inntar frokost på hotellet og gjør oss klare for å kjøre til Bilbao, som ligger en drøy times kjøring fra San Sebastian. Her blir det en 2 timers guidet (på engelsk) rundtur i byen til fots. 
Deretter blir det besøk på Guggenheim-muséet inkl. audioguide. Guggenheim Museum Bilbao er et kunstmuseum som ble åpnet i oktober 1997. Museumsbygningen med sitt meget spesielle utseende fungerer som et kontrasterende landemerke i bybildet.  Bygningen kjennetegnes av ekspansive former og konvekse og konkave bevegelser der orden og kaos spiller om hverandre. Formene gir assosiasjoner til vindfylte seil, oppdelte fiskekropper og båtlignende konturer, noe som understreker stedets maritime tilknytning.
På kvelden inntar vi vår siste felles middag her i San Sebastian. 

Bilbao Bilbao Bilbao
Dag 9: San Sebastian - Tours
Etter å ha spist frokost på hotellet, må vi ta farvel med San Sebastian for denne gang. Vi benker oss i bussen og legger turen over grensen til Frankrike og til byen Tours hvor vi igjen tar inn på hotellet Le Grand Hotel. Det blir felles middag på hotellet på kvelden. 

Dag 10: Tours - Liege
Etter en god natts søvn og frokost på hotellet, er vi klare for å fortsette ferden videre nordover i Frankrike  og over grensen til Belgia, hvor vi finner tilbake til byen Liege og hotellet Ramada Plaza City Center. Kanskje det blir tid til å ta seg en spasertur for å ta byen i nærmere øyesyn før vi møtes til kveldens felles middag på hotellet.  

Dag 11: Liege - Bremen
Frokosten på hotellet er inntatt og vi finner plassene våre i bussen og legger ut på veien hvor vi kjører via Nederland og passerer grensen inn i Tyskland og videre på gode motorveier til vi når Bremen. Her skal vi bo på Raddison Blu Hotel og også spise felles middag sammen. Her bor vi i det historiske sentrum med Bremen rådhus, katedralen og markedsplassen bare en kort spasertur unna.  

Dag 12: Bremen - Kiel 
Dagen starter med en god frokost på hotellet, før vi forlater Bremen og ruller videre nordover i Tyskland. Vi passerer Hamburg underveis og ankommer Kiel hvor vi går om bord i Stena Line sin ferge til Gøteborg.  Om bord er det muligheter for både litt shopping og avslapning. På kvelden møtes vi til turens siste felles middag. Den rikholdige buffeten med varme og kalde retter har noe for enhver smak og til maten er det gratis drikke. 

Dag 13: Gøteborg - Telemark
Vi koser oss med frokost om bord før vi legger til kai i Gøteborg og går i land. Vel tilbake i bussen setter vi kurs mot svenskegrensen. Det blir stopp for litt grensehandel og anledning til å spise lunsj før vi passerer grensen. Hjemme i Norge skilles våre veier og vi takker for denne gang i trygg forvisning om at alle er mange opplevelser og minner rikere. 
 

Turens pris pr. person kr 18.990,-


Prisen inkluderer:
-  Hele reisen med vår komfortable og moderne turbuss
-  Reiseleder fra Høves Royal Class
-  Stene Line Gøteborg - Kiel t/r i innvendig dobbel lugar, med halvpensjon
-  2 netter på Ramada Plaza Liege City Center med halvpensjon
-  2 netter på Le Grand Hotel i Tours med halvpensjon
-  5 netter på Hotel Silken Amara Plaza i San Sebastian med halvpensjon i(nkl vin, vann og brød til middagen)
-  1 natt på Raddison Blu Hotel i Bremen  halvpensjon
-  Halvdags guidet tur i San Sebastian (engelsktalende guide)
-  Vinsmaking og pintxos(tapas) på Hiruzta Bodega
-  Guidet 2 timers byvandring i Bilbao (engelsktalende guide)
-  Besøk på Guggenheim muséet inkl. audioguide

Tillegg for:
- Enkeltrom/lugar - pr. person kr 4.690,-
- Dobbelt utvendig lugar - pr. person kr 400,-
- Setereservasjon i bussen - pr. person kr 300,-

Vi tar forbehold om valutakursendringer.