Reiser

Spa tur til Pärnu

Spa tur til Pärnu

Avreise 27/10-2019  - 9 dager 

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

 Avreise 16/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Lübeck

Julemarked i Lübeck

 Avreise 22/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Riga

Julemarked i Riga

 Avreise 30/11-2019 -  4 dager

Røros med julemarked

Røros med julemarked

 Avreise 04/12-2019  -  3 dager

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Avreise 07/12-2019  -  5 dager

Julefeiring på Røros

Julefeiring på Røros

 Avreise 23/12-2019  -  4 dager 

Godt nytt år i vakre Vrådal

Godt nytt år i vakre Vrådal

 Avreise 30/12-2019  -  3 dager

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Avreise 30/12-2019  -  3 dager 

Cruise i Karibien - All inclusive

Cruise i Karibien - All inclusive

Avreise 27/02-2020 - 11 dager 
NB: feil antall dager i katalogen
 

Røros med julemarked

 Avreise 04/12-2019  -  3 dager

Bergstaden Røros
Snøen har lagt seg oppetter de fargerike trehusene.  I Bergmannsgata og i Sanderhuset har rundt 60 utstillere tatt plass og fyller omgivelsene med julestemning og juletradisjoner tuftet på det ekte og nære.   Bergstaden Røros fortrylles til en magisk opplevelse under blåtimen, ta deg gjerne en tur med hest og slede.  Bli med til Røros og start juleforberedelsene i denne vakre byen som bare må oppleves.   


Dag 1:  Telemark - Røros
Vi går om bord i bussen fra våre påstigningssteder, setter oss godt til rette og gjør oss klare for en behagelig bussreise til Bergstaden Røros.  Turen går via Elverum og opp Østerdalen, og det blir flere stopp underveis, blandt annet så vi får kjøpt oss lunsj.  Vel fremme sjekker vi inn på Røros Hotell, her skal vi bo under oppholdet.  Når kvelden kommer møtes vi til middag på hotellet. 

Dag 2:  Røros
God morgen og god frokost.  I dag skal vi  kose oss i Røros, som byr på sine fantastiske omgivelser og sitt flotte julemarked. Sentrum består av en godt bevart trehusbebyggelse som skaper en idyllisk stemning. Bergstaden Røros er et glimt av fortiden, her bor og jobber folk midt i et fredet verdensområde.  Sagnet sier at en reinsdyrbukk ble skutt og i fallet sparket den opp en skinnende stein.  Det førte, i følge historien, til funnet av den første kobberåren.   Røros ble grunnlagt i 1644 og har hele 333 års gruvedrift i sin historie. 
Det gir en spesiell følelse å vandre rundt i de smale gatene og besøke de koselige butikkene.  Glemt nå ikke å ta deg en kaffe og deilig kake hos Trygstad Bakeri og Konditori, som er en liten perle på jord.  Er du heldig får du vindusplass, da du kan se folkene vandre i gaten mens du koser deg med kaffen.  I 1899 kom en ung erfaren baker med mesterbrev til Bergstaden, det var 22 år gamle Edvard Trygstad, han fikk jobb som bestyrer hos Engzelius sitt bakeri.  Syv år senere startet Edvard sin egen bedrift, lite visste han at bedriften skulle bli en av de eldste i Bergstaden. Historien slutter ikke her, spør gjerne betjeningen, kanskje de deler resten av historien med deg.  Om ikke,  hør med vår reiseleder som også vil fortelle om den spennende historien til Bergstaden Røros. 

Røros Kjerkgata Julemarked foto Liv Grådal Galleri Gala Kjerkgata_blåtime_Øyeblikket Foto Kveldstime Bergmannsgt_Øyeblikket Foto Røros kirke Røros Brua over hytteelva Røros Museum Nisse_reinsdyr_Foto Svein Eggan Jul på Røros
Dag 3: Røros - Telemark
Vårt opphold i Røros er over for denne gang.  Men, det blir litt tid til å rusle i gatene og besøke julemarkedet og butikkene før vi tar plass i bussen og starter hjemturen.
Sjekk gjerne ut av hotellet etter frokost og sett bagasjen i resepsjonen, så tar vi hånd om den og laster bussen, mens du koser deg de siste timene i denne idylliske lille byen på fjellvidda. 

 

Turens pris - pr. person kr: 3.790,-

Prisen inkluderer: 
- Bussreise t/r Røros-Telemark i komfortabel og moderne turbuss.
- Reiseleder fra Høves Royal Class
- 2 netter på Røros hotell i dobbeltrom, inkl halvpensjon

Tillegg for:
- Enkeltrom - pr. person kr 760,-