Reiser

Opplev Nordvest og Nordøst England i juni

Avreise 06/06-2020 - 12 dager

  Fra Hull i Nordøst krysser vi England på tvers til Liverpool i Norvest. Her skal vi bo et par dager, besøke The Beatles Story Experience, berømte Albert Dock, ha guidet tur i Liverpool med all dens moderne eleganse og historiske sjarmen rett ved siden av hverandre.
  Så reiser vi videre til den vakre York i Nordøst hvor vi skal ha guided tur, besøk på Jorvik Viking Center. 
Et høydepunkt av reisen blir en togtur fra Pickering til Goathland. Videre med buss til Aidensfield kjent fra serien Med hjartet på rette staden (Heartbeat).
 

ksd

Dag 1: Telemark - Gøteborg
Endelig har dagen kommet og forventningsfulle møtes vi i bussen for å starte reisen til den gode gamle England. Vi kjører via Oslo og videre sørover, før vi krysser grensen inn i Sverige og fortsetter mot Gøteborg. Underveis blir det jevnlige stopp og anledning til å spise lunsj. I Gøteborg går vi om bord i Stena Line sin ferge til Kiel. På kvelden møtes vi til en felles rikholdig buffet med varme og kalde retter og med gratis drikke til maten. 

Dag 2: Kiel - Amersfoort
Før vi legger til kai i Kiel, spiser vi frokost om bord. Vel i land, finner vi tilbake til bussen og ruller ut på gode motorveier med kurs mot Amsterdam som ligger med grense til Belgia i sør og Tyskland i øst. I nord og vest ligger Nordsjøen. Men først skal vi overnatte på den koselige gamle Amersfoort. Den er så gammel at første funnet bosetninger rundt Amersfoort som går tilbake til rundt 1000 år f.Kr.. Byen fikk byrettigheter i 1259 av biskopen av Utrecht Henrik van Viaden. Den er også kjent med Onze-Lieve-Vrouwentoren (Vår Frues tårn) er et av de høyeste kirketårn i Nederland med en høyde på 98 meter. Den indre byen av Amersfoort er godt bevart siden middelalderen, den tiden var Amersfoort et viktig senter for tekstilindustri og det var mange bryggerier i byen. På 1700-tallet blomstret byen på grunn av dyrking av tobakk. Under den andre verdenskrig lå det en konsentrasjonsleir nær byen Amersfoort. Her skal vi overnatte på Campanile Amersfoort hotell. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.  

Dag 3: Amersfoort – Amsterdam – Rotterdam - Hull
Etter en god frokost på hotellet, er vi klare til å utforske Amsterdam med lokal guide og på egen hånd. Selv om nederlandske myndighetene jobber i Den Haag, regnes Amsterdam som hovedstaden av Nederland. Amsterdam er også landets største by med 820.500 innbyggere. Byen har over 3, 5 millioner utenlandske besøkere hvert år. Amsterdam, som trolig er den best planlagte byen i Nord Europa. Og i det 17.-århundret (Det Gyllende Århundret), ble Amsterdam regnet som verdens senter for handel og økonomi. I dag er nok byen best kjent for sin toleranse og fritenkende innbyggere. Etter en dag i Amsterdam kjører vi mot Rotterdam hvor vi skal fortsette nattseiling mot Hull med P&O Ferries. Om Board får vi tid til å slappe av noe før vi møtes til felles middag på kvelden.

Dag 4: Hull – Liverpool
Den dagen krysser vi England på tvers fra Nordøst til Nordvest og kommer til verdens berømte BEATLES by – Liverpool. Her får vi guidet tur og tid på egen hånd. Samles til felles middag på Best Western Premier Collection The Richmond hotel hvor vi skal overnatte 2 netter.

    kdk    kldj                 

Dag 5: Liverpool
Etter god frokost fortsetter vi kjennskap med Liverpool og besøker The Beatles Story Experience. Senere kan man nyte tiden på den koselige områder rundt Albert Dock med mange hyggelige kafeer og bakerier, eller kikke i de moderne butikker rett i sentrum. Gamle byen er virkelig verdt å besøke flere ganger. Den dagen spiser vi middag på The Smugglers cove for å oppleve den ekte engelske atmosfære.

   lj  lji                         
Dag 6: Liverpool – York
Etter frokost får vi tid på egen hånd i Liverpool. Sen formiddag kjører vi mot York. Her skal vi 2 netter på Hilton York hotell. Etter å ha sjekket inn på hotellet får vi tid på egen hånd. Og møtes som vanlig til en god middag.

Dag 7: York
Her skal vi ha guidet tur på formiddagen og besøk på Jorvik Viking Center på ettermiddagen. Og felles middag på kvelden

Dag 8: York – Pickering – Goathland – Newcastle
Fra York kjører vi mot en turens høydepunkter – togreise fra Pickering til Goathland. Vi gleder oss å oppleve den turen og den idylliske delen av England. Stopp i Goathland blir spesiell for Dere som er glad i serien «Med hjartet på rette staden» (Heartbeat). Vi skal besøke den berømte Aidensfield hvor dette ble filmet. Så fortsetter vi mot Newcastle hvor vi vil overnatter på Holiday Inn Express Newcastle Metro Centre og selvsagt spise middag sammen.

Dag 9: Newcastle – Amsterdam
Formiddagen brukes til besøk av den berømte UNESCO-beskyttet Durham katedralen. Senere kjører vi til DFDS ferge mot Amsterdam. Felles middag om på båten.

Dag 10: Amsterdam – Bremen
Etter en reisedag fra Amsterdam overnatter vi på Achat Plaza City- Bremen med felles middag.

Dag 11: Bremen – Kiel
Enda en dag med fine samtaler i bussen, hyggelig stopp underveis til Kiel. På kvelden møtes vi til en felles rikholdig buffet med varme og kalde retter og med gratis drikke til maten. 

Dag 12: Gøteborg - Telemark
Frokosten inntas om bord før vi når Gøteborg og går i land. Vel tilbake i bussen går ferden mot norskegrensen, men før vi kommer så langt blir det anledning til litt grensehandel.  Tilbake i Norge skilles etter hvert våre veier for denne gang og vi takker for følget og håper vi ses igjen, om ikke altfor lenge. 

Turens pris pr. person: kr 19 990,-

Prisen inkluderer:
-  Hele reisen med komfortabel og moderne turbuss
-  Reiseleder fra Høves Royal Class
-  Stene Line Gøteborg - Kiel t/r i innvendig dobbel lugar med halvpensjon
-  P&O Ferries en vei innvendig dobbel lugar med halvpensjon
-  DFDS ferge en vei innvendig dobbel lugar med halvpensjon
-  7 netter på hotell med halvpensjon
-  togreise fra Pickering til Goathland (Heartbeat)
-  Omvisninger og guidet turer i programmet

 

Tillegg for:
- Enkeltrom/lugar - pr person kr. 4400
- Utvendig lugar - pr. person kr 400,-
- Setereservasjon i bussen - pr. person kr 300,-

Vi tar forbehold om valutakursendringer.