Reiser

Skjærgårdscruise i Kroatia med egen yatch

Skjærgårdscruise i Kroatia med egen yatch

Avreise 22/08-2020 - 8 dager KUN med fly 

Eksotiske Flor og Fjære

Eksotiske Flor og Fjære

Avreise 04/09-2020 - 3 dager

Spa tur til Pärnu

Spa tur til Pärnu

Avreise 01/11-2020  - 9 dager 

Møt den italienske høsten på gourmet tur i Emilia – Romagna

 Avreise 11/09-2020 - 12 dager

 

Emilia – Romagna er Midt – Italias kjerneområde, en bred korridor gjennom åsene og slettene i Po-dalen. Den markerer skillet mellom kulden i det Alpe-dominerende nord og varmen ved Middelhavet i sør. Med rike jordbruksområder, historiske byer og blomstrende industri er det et av de mest velstående områdene i Italia. Hele regionen har ry som gastronomisk senter. Jordbruket har i lang tid blomstret langs Pos avleirede bredder, og Pianura Padana har derfor fått kjælenavn som Italias «spiskammer» og «frukthage».
Det er fremdeles flere griser enn mennesker i mange områder her, ikke rart vi skal smake på verdens berømte Parmaskinke og Parmesanost på La Perla di Lanfranchi Carlo e Fabrizio her.
Den gode italienske balsamico står også på oppdagelses liste hos Azienda Agricola Leonardi.

Guidet tur i en av Italiensk fineste by – Bologna for å oppleve dens rike kulturelle arv spredt rundt om i hele byen blir veldig spennende.
 Fortsettelsen på gourmet tema kommer i Verdens største matpark FICO EATALY WORLD som dekker hele 100 000 kvm og er underverkene i italiensk biologisk mangfold.

De tolv dagene blir fylt opp men smil, varme, gode samtaler, fantastisk mat og minnerike opplevelser.
 

Dag 1: Telemark - Gøteborg
Endelig har dagen kommet og forventningsfulle møtes vi i bussen for å starte reisen til fine varme italienske høsten. Vi kjører via Oslo og videre sørover, før vi krysser grensen inn i Sverige og fortsetter mot Gøteborg. Underveis blir det jevnlige stopp og anledning til å spise lunsj. I Gøteborg går vi om bord i Stena Line sin ferge til Kiel. På kvelden møtes vi til en felles rikholdig buffet med varme og kalde retter og med gratis drikke til maten. 

Dag 2: Kiel - Jena
Før vi legger til kai i Kiel, spiser vi frokost om bord. Vel i land, finner vi tilbake til bussen og ruller ut på gode motorveier med kurs mot Jena i Tyskland. Jena er berømt for verdenskjente optiske fabrikkene Carl-Zeiss-Jena og for universitetet grunnlagt i 1558 som har hatt Schiller, Fichte og Hegel som lærere. Også Goethe museum finnes her. Vi overnatte på Best Western Hotel Jena. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.  

Dag 3: Jena - Bolzano
Etter en god frokost på hotellet, er vi klare til å fortsette mot Italia (Bolzano). Bolzano med sin tyrolske atmosfære er hovedstaden i Alto Adige og porten mellom italiensktalende Trentino-området og den tysktalende Alto Adige eller Syd-Tyrol.

Her skal vi bo en natt på Four Points Sheraton hotell og møtes til felles middag.


Dag 4: Bolzano – Reggio Emilia
Den dagen bruker vi noen timer i Bolzano på egen hånd. Så fortsetter vi mot Reggio Emilia hvor vi skal bo i 5 netter. Reggio Nell`Emilia er en koselig by i provinsen Reggio Emilie på sletten nord for Appenninene med ca.140 000 innbyggere og elven Crostolo som renner gjennom byen. Her får vi nok tid til å oppleve blant annet Stazione Reggio Emilia AV Mediopadana – en unik, moderne jernbanestasjon for høyhastighetstog. Mange piazzaene som for eksempel Piazza Fontanesi kjent for sine spesielle trær, mange spisesteder, avslappende og inkluderende atmosfære der tiden har annen dimens. Samt Mange kirker, gallerier, Duomo, katedraler. Vi skal bo på Hotel Mercure Astoria Reggio Emilia med halvpensjon.

Dag 5: Besøk hos Parmaskinke produsent

Dagen vies til matopplevelser i Parma. Vi kjører til La Perla di Lanfranchi Carlo e Farbrizio for en omvisning om hvordan den berømte Parmaskinke lages. Selvfølgelig prøvesmaking på Parmaskinke, Parmesanost, godt brød, kake og så klart et glass av vin for å toppe opplevelser.

Dag 6: fridag
Den dagen får man bruke som man vil, slappe av, reise til nærmeste steder, sole seg eller gå turer. Vi kan dele våre opplevelser på felles middag.

 

Dag 7: Besøk på Azienda Agricola Leonardi
Etter frokost kjører vi til Modena, til Azienda Agricola Leonardi. Her skal vi smake på den gode Balsamic Vinegar of Modena og nyte lett lunsj senere. Møtes tilfelles middag på kvelden på hotellet.

Dag 8: Bologna
Bolognas historiske bysenter består av en nydelig samling mursteinshus og sjarmerende gater med søyleganger. De sentrale Piazze Magiore og Piazza del Nettuno med kirkene San Petronio og Sant Domenico er omgitt av middelalder palasser. Universitetet i Bologna er det eldste i Europa. Vi skal se mye av dette på guidet tur i Bologna
Dagen avsluttes med besøk på Fico Eataly World – verdens største matpark.

Dag 9: Reggio Emilia - Ingolstadt
Etter flere fine dager med mange gode matopplevelser må vi vende hjem. Dagen i bussen med gode samtaler, fine minner og mye latter går fort. Vi stopper på Ingolstadt og overnatter på Ara Comfort Hotel med felles middag på kvelden. Ingolstadt ved Donau tidligere var sete for slekten Wittelsbach og er kjent for mange bygninger fra middelalderen, renessansen og barokken. Blant de mest besøkte er Maria-kirken, Neus Schloss og St.Maria Victoria kirken.

Dag 10: Ingolstadt - Spornitz
Enda en reisedag i godt selskap med noen stopp underveis. Vi overnatter vi på Van der Valk Landhotel Sportniz med felles middag.

Dag 11: Spornitz – Kiel
Nest siste dag av turen på veien til Kiel. I Kiel går vi om bord i Stena Line sin ferge til Gøteborg. På kvelden møtes vi til en felles rikholdig buffet med varme og kalde retter og med gratis drikke til maten. 

Dag 12: Gøteborg - Telemark
Frokosten inntas om bord før vi når Gøteborg og går i land. Vel tilbake i bussen går ferden mot norskegrensen, men før vi kommer så langt blir det anledning til litt grensehandel.  Tilbake i Norge skilles etter hvert våre veier for denne gang og vi takker for følget og håper vi ses igjen, om ikke altfor lenge. 

 

Turens pris pr. person: kr 18 990,-

Prisen inkluderer:
- Hele reisen med komfortabel og moderne turbuss
- Reiseleder fra Høves Royal Class
- Stena Line Gøteborg - Kiel t/r i innvendig dobbel lugar med halvpensjon
- 9 netter på hotell med halvpensjon
- Omvisninger, smakinger og guidet tur i programmet

 

Tillegg for:
- Enkeltrom/lugar - pr person kr. 4000
- Utvendig lugar - pr. person kr 400,-
- Setereservasjon i bussen - pr. person kr 300,-

Vi tar forbehold om valutakursendringer.