Reiser

St. Johann i Tyrol

St. Johann i Tyrol

 Avreise 19/06-2019  -  10 dager

Midnattssol i Lofoten og Kystriksveien

Midnattssol i Lofoten og Kystriksveien

 Avreise 01/07-2019 -  12 dager

Sangerfestivalen i Tallinn

Sangerfestivalen i Tallinn

 Avreise 04/07-2019  - 5 dager

Telemarkskanalen - kortreist båtreise

Telemarkskanalen - kortreist båtreise

 Avreise 16/07-2019  -  2 dager

Gotland og Visby

Gotland og Visby

Avreise 26/07-2019 - 5 dager

Jesperhus blomsterpark i Danmark

Jesperhus blomsterpark i Danmark

 Avreise 02/08-2019  -  3 dager

Peer Gynt Spelet

Peer Gynt Spelet

 Avreise 07/08-2019  -  3 dager

Split - Podstrana i Kroatia

Split - Podstrana i Kroatia

Avreise 21/08-2019  -  14 dager
Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Avreise 21/08-2019 - 14 dager 
Avreise 24/08-2019 - 8 dager m/fly

Svalbard

Svalbard

 Avreise 23/08-2019  -  5 dager m/fly
 

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

Avreise 05/09-2019  -  6 dager
NB: ny avreisedato 

Jersey og Cognac

Jersey og Cognac

 Avreise 13/09-2019  -  14 dager

Beitostølen og Brimiland fjellstugu

Beitostølen og Brimiland fjellstugu

 Avreise 06/10-2019  -  4 dager

San Sebastian

San Sebastian

Avreise 11/10-2019 - 13 dager

Spa tur til Pärnu

Spa tur til Pärnu

Avreise 27/10-2019  - 9 dager 

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

 Avreise 16/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Lübeck

Julemarked i Lübeck

 Avreise 22/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Riga

Julemarked i Riga

 Avreise 30/11-2019 -  4 dager

Røros med julemarked

Røros med julemarked

 Avreise 04/12-2019  -  3 dager

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Avreise 07/12-2019  -  5 dager

Julefeiring på Røros

Julefeiring på Røros

 Avreise 23/12-2019  -  4 dager 

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Avreise 30/12-2019  -  3 dager 

Godt nytt år i vakre Vrådal

Godt nytt år i vakre Vrådal

 Avreise 30/12-2019  -  3 dager

Cruise i Karibien - All inclusive

Cruise i Karibien - All inclusive

Avreise 27/02-2020 - 11 dager 
NB: feil antall dager i katalogen
 

Midnattssol i Lofoten og Kystriksveien

 Avreise 01/07-2019 -  12 dager

Reine 
Lofoten ligger som en vegg i det turbulente Norskehavet nord for polarsirkelen. Her finner du majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange, hvite strender der bare de tøffeste bader. Og fra mai til september kan du oppleve midnattssol. Mange kunstnere har latt seg tiltrekke av det skiftende været og det vakre lyset her.  Og du kan ikke ha vært i Lofoten uten å prøve en av de mange smakfulle rettene med tørrfisk som hovedingrediens.  Lonely Planet omtaler Lofoten på følgende måte: « Dette stedet er overveldende vakkert»  Og hjemturen, den går langs Kystriksveien - verdens vakreste reiserute. 

Dag 1:  Telemark - Røros
Vi er klare for første dag på denne eventyrlige reisen i vårt langstrakte, vakre land. Vi setter kursen nordover mot Oslo og  videre langs Mjøsa før vi tar av mot Elverum og videre oppover Østerdalen. Dalføret følger Glomma, Norges lengste elv, og målet for dagens etappe er Røros, hvor vi skal overnatte på Røros Hotell. På ettermiddagen tar lokalguide oss med på begstadsvandring og besøk i den store, vakre Røros kirke. Kirka ble bygget i 1780-årene  og er med sine 1600 sitteplasser en av landets største kirker.   Dagen avsluttes med felles middag på hotellet.

Røros 
Dag 2:  Røros - Trones
Før vi forlater Røros blir det besøk i Smeltehytta, som er en del av Rørosmuseet - et verdensarvsenter og museum. Her finner du utstillinger knyttet til Røros Kobberverks historie.  Etter denne opplevelsen, er vi klare for å rulle videre i norsk natur til vi ankommer Trones, hvor vi skal overnatte og spise middag sammen på Namsskogan Hotel som ligger et steinkast unna Namsskogan Familiepark

Dag 3:  Trones - Bodø
Etter en god frokost på hotellet, tar vi plass i bussen og fortsetter nordover langs E6 hvor vi snart passerer Nordlandsporten og kjører videre langs Majavatnet. Vi passerer Mosjøen og Mo i Rana, legger turen over Saltfjellet og ender opp i Bodø.  Vi tar inn på Thon Hotel Nordlys, hvor vi spiser middag sammen og får oss en god natts søvn.

Dag 4:  Bodø - Svolvær
Uthvilte og klare for nye inntrykk, stiger vi om bord i ferja som skal ta oss fra Bodø til Moskenes, ytterst i Lofoten. Derfra legger vi turen nordover på øyene og ankommer Svolvær. Vi tas imot på  Thon Hotel Lofoten hvor vi skal bo de neste 3 nettene. På kvelden møtes vi til felles middag.

Moskenes Ramberg strand Noe av tørrfisk prosessenHenningsvær
Dag 5:  Rundtur i Lofoten med lokalguide - fra Å i sør til Svolvær i nord
I dag blir det guidet rundtur i Lofoten.  Turen starter så langt sør på øya vi kan komme, nemlig i Å.  Vi lover at du denne på rundreisen blir bergtatt av den vakre naturen, de stupbratte fjellene som går rett i havet som slår imot fjellene. Og alle de fantastiske stedene vi skal se.  Det blir rett og slett helt magisk, og folket på øya er herlige.  Foruten å cruise rundt i naturskjønne omgivelser, byr vi også på tre museumsbesøk:

På Lofoten Tørrfiskmuseum i Å, her kan du følge torsken fra den svømmer i havet til den er knusktørr og klar for blant annet italienske middagsbord. 
   Visste du forresten at tørrfisken er Norges eldste eksportvare?
Hos Norsk Fiskeværmuseum i Sørvågen har de livet i fiskeværet i årene fra ca 1840 fram til 1960 som hovedtema, men du får også høre om Lofotfiskets utvikling
   de siste 250 årene. Her kan du vandre mellom ulike bygninger i naturskjønne omgivelser.
Og Lofoten Vikingmuseum i Bøstad som er bygget opp rundt funn fra vikingtiden. Under utgravingene ble det største huset fra vikingtiden, som hittil er funnet,
   avdekket. Huset er rekonstruert i full størrelse , hele 83 meter langt.

Lofoten i midnattssol Henningsvær  Mangt å se og oppleve Kafelivet er herlig også i Lofoten
Dag 6:  Svolvær 
En dag med blanke ark og tid på egenhånd, eller med vår reiseleder,  i disse vakre omgivelsene. Fra hotellet som ligger idyllisk til på havnen,  er det gangavstand til alle attraksjonene Svolvær byr på. 

Svolvær  Svolværgeita
Dag 7:  Svolvær - Narvik
Etter frokost på hotellet er det på tide å ta farvel med Svolvær og Lofoten. Vi samles i bussen og bruker formiddagen på å kjøre til Narvik. Her blir det besøk på Narvik Krigsmuseum, hvor utstillingen tar utgangspunkt i det tyske angrepet på Narvik og Norge i 1940 og de fem påfølgende årene med krig og okkupasjon.  Vi tar inn på Quality Hotel Grand Royal, som ligger i hjertet av Narvik, for overnatting og felles middag.

Dag 8:  Narvik - Ørnes - og verdens vakreste reiserute, Kystriksveien
Vi forlater Narvik og ruller sørover i naturskjønne nordnorske omgivelser. Her er det mye fin natur å hvile øynene på underveis.  Fra Bodø kjører vi Kystriksveien, verdens vakreste reiserute, som strekker seg fra Trøndelag i sør til Bodø i nord.  Gjennom Namdalskysten og Helgelandskysten. Vi kan nevne severdigheter som Saltstraumen, Svartisen, De sys søstre, Torghatten og Leka, de ligger som perler på en snor. 
Vårt mål for dagen, Ørnes, er et lite tettsted og administrasjonssenter i Meløy kommune. Vi tar inn på Ørnes Hotell for overnatting og møtes til felles middag om kvelden.

Saltstraumen
Dag 9:  Ørnes - Sandnessjøen - vi fortsetter langs den fantastiske Kystriksveien
Etter frokost på hotellet setter vi oss i bussen klare for nye opplevelser. Dagen i dag fortsetter langs den fantastiske Kystriksveien, og vi ferger ved Forøy, Jektvik og Nesna, før vi etter hvert ankommer Sandnessjøen. Her skal vi bo på Scandic Syv søstre. Hotellet ligger sentralt i Sandnessjøen, nær kaia og shoppingmuligheter. Vi nyter en felles middag på hotellet på kvelden. 

De syv søstre Torghatten Svartisen
Dag 10:  Sandnessjøen - Namsos - siste del av Kystriksvegen
Uthvilte og opplagte for nye opplevelser setter vi oss i bussen etter å ha spist frokost på hotellet. Også i dag blir det en variert tur og mye fint å se langs veien og med ferger over fra Tjötta, Andalsvåg og Vennesund.  Vår reiseleder vil holde deg oppdatert underveis. Vi forlater Nordland og ender dagens ferd i Namsos. Vi ønskes velkommen på Scandic Rock City for middag og overnatting. Hotellet ligger rett ved fjorden, sentralt i Namsos, omkranset av fantastisk natur. Byen har fostret mange kjente rockere som D.D.E, Terje Tysland og ikke minst Åge Aleksandersen.

Dag 11:  Namsos - Trondheim
Etter en god frokost legger vi turen til Trondheim. Her blir det guidet rundtur i byen og selvfølgelig også et besøk i Nidarosdomen. I snart tusen år har mennesker kommet til denne vakre katedralen med sine liv, sine lengsler og sine håp. Dette er Norges mest sentrale kirke, fordi den er Olav den helliges gravkirke. Den er i dag en luthersk domkirke og menighetskirke og betraktes som Norges nasjonalhelligdom. Vi tar inn på Quality Hotel Augustin for overnatting og vår siste felles middag på denne turen. 

Nidarosdomen Gamle bybro Trondheim
Dag 12:  Trondheim - Telemark
Vi vinker farvel til Trondheim etter frokost på hotellet og tar fatt på siste etappe på denne opplevelsesrike turen. I dag beveger vi oss mot og over Dovrefjell og ned gjennom Gudbrandsdalen med sine vakre gamle arkitektur.  Vi passerer OL-byen Lillehammer og kjører videre langs Mjøsa, Norges største innsjø, forbi Hamar og videre mot Oslo. Snart må vi takke for denne gang og ønske alle vel hjem, og velkommen til nye opplevelser ved en annen anledning. 
 

Turens pris pr. person kr 18.550,-


Prisen inkluderer:
-  Hele reisen med vår komfortable og moderne turbuss
-  Reiseleder fra Høves Royal Class
-  1 natt på Røros Hotell med halvpensjon
-  1 natt  på Namsskogan Hotel på Trones med halvpensjon
-  1 natt på Thon Hotel Nordlys i Bodø med halvpensjon
-  3 netter på Thon Hotel Lofoten i Svolvær med halvpensjon
-  1 natt på Quality Grand Royal i Narvik med halvpensjon
-  1 natt på Ørnes Hotell i Ørnes med halvpensjon
-  1 natt på Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen med halvpensjon
-  1 natt på Scandic Rock City i Namsos med halvpensjon
-  1 natt på Quality Hotel Augustin i Trondheim med halvpensjon
-  7 ferger
-  Guidet tur i Røros med besøk i Røros kirke
-  Besøk i Smelthytta på Røros.
Guidet rundtur i Lofoten
-  
Besøk på Lofoten Tørrfiskmuseum
-  
Besøk på Norsk Fiskeværmuseum
-  
Besøk på Lofotr Vikingmuseum
-  
Besøk på Narvik Krigsmuseum
-  
Guidet rundtur i Trondheim
-  
Besøk i Nidarosdomen


Tillegg for:
- Enkeltrom - pr. person kr 3.990,-
- Setereservasjon i bussen - pr. person kr 300,-

Vi tar forbehold om valutakursendringer.