Reiser

Spa tur til Pärnu

Spa tur til Pärnu

Avreise 27/10-2019  - 9 dager 

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

 Avreise 16/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Lübeck

Julemarked i Lübeck

 Avreise 22/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Riga

Julemarked i Riga

 Avreise 30/11-2019 -  4 dager

Røros med julemarked

Røros med julemarked

 Avreise 04/12-2019  -  3 dager

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Avreise 07/12-2019  -  5 dager

Julefeiring på Røros

Julefeiring på Røros

 Avreise 23/12-2019  -  4 dager 

Godt nytt år i vakre Vrådal

Godt nytt år i vakre Vrådal

 Avreise 30/12-2019  -  3 dager

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Avreise 30/12-2019  -  3 dager 

Cruise i Karibien - All inclusive

Cruise i Karibien - All inclusive

Avreise 27/02-2020 - 11 dager 
NB: feil antall dager i katalogen
 

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Avreise 07/12-2019  -  5 dager

Wismar og Luneburg julemarked
Ingen julemarked kan måle seg med Tysklands julemarkeder når det gjelder tradisjon. Tyskland er faktisk julemarkedenes «mor». Middelalderbyene og hansastadene Wismar og Lüneburg føyer seg inn i rekken av flotte førjulsopplevelser. Wismar var under svensk herredømme, noe den fortsatt er preget av. Besøk gjerne «Der Alte Schwede», byens eldste bygning, ta deg en kopp glühwein mens du samler inntrykk fra byens storhetstid. Lüneburg, byen med de skakke og vridde hushjørner, brosteinsbelagte smale gater, ikke et neonskilt er å se. Dens gamleby er perfekt bevart. Også her er rådhuset byens eldste og mest berømte bygning. Nyt to flotte byer, der julemarkeder med duften av glühwein, brente mandler og en lyssetting som skaper en eventyrlig opplevelse.  

Dag 1: Telemark - Kiel
Det nærmer seg jul og mange av oss har nok allerede rukket å kjenne litt på førjulsstemningen og kanskje også fått gjort unna noen juleforberedelser. Nå er det tid for julemarked og så snart alle er på plass i bussen, legger vi av sted mot svenskegrensen og videre nedover til Gøteborg. Underveis blir det jevnlige stopp også med mulighet for å spise lunsj. I Gøteborg går vi om bord i Stena Line sin ferge til Kiel. Vel om bord finner vi våre lugarer og rekker kanskje også å gjøre oss litt kjent på båten før vi møtes til felles buffet på kvelden Til maten inngår også gratis drikke.

Dag 2: Kiel - Wismar
Vi nyer frokost om bord før vi går i land i Kiel og finner tilbake til bussen. Etter et par timers kjøretur er vi framme i Wismar.  Hanseatbyen Wismar er en av Nord-Tysklands best bevarte hemmeligheter – en usedvanlig vakker havneby ved Østersjøen. Vi starter vårt opphold her med en byrundtur med lokalguide før vi sjekker inn på Hotel New Orleans, som ligger like ved den gamle havnen i byen.  Julemarkedet har vært i gang fra slutten av november og her selges det glühwein, gløgg, kaker og andre bakervarer, varm mat, gaveartikler, julepynt og alt hva som kan forbindes med jul. For innbyggerne representerer byens Weihnachtsmarkt en av årets viktigste tradisjoner, også fordi julemarkedet har et utpreget sosialt preg, så her er det bare å kose seg og nyte julestemningen. På kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Wismar Wismar Wismar
Dag 3: Wismar - Lüneburg
Etter en god frokost på hotellet tar vi farvel med Wismar. Vi setter kursen mot Lüneburg og legger turen innom Weinfass Wabnitz hvor det står vinsmaking på programmet. Deretter sjekker vi inn på Hotel Seminaris hvor vi skal overnatte. Den over 1000 år gamle byen Lüneburg kom fra andre verdenskrig uten ødeleggelser, og dermed har byen kunnet bevare sitt eventyrlig vakre middelalderpreg. Byen har visstnok også den høyeste kneipetettheten i Tyskland. En shoppingtur i sentrum er også en fornøyelse – i de vakre, gamle byhusene finner du velassorterte forretninger der du kan handle og oppdage spennende ting. Julebelysningen stråler opp fra kirkene og rådhuset og de vakre husene rundt markedsplassen, hvor julemarkedet er med på å skape trivsel nå i tiden før jul. Til juletidens særlige høydepunkter hører det historiske Christmarkt samt et gateområde,  som  utelukkende handler om Brødrene Grimms eventyr.  Også i dag møtes vi til felles middag på hotellet. 

Lüneburbg Jul i Lüneburg Luneburg - fantastisk arkitektur Tradisjonelle hus i Lüneburg
Dag 4: Lüneburg - Kiel
Vi nyter en god frokost på hotellet før vi takker for oss og samles i bussen for å starte på turen mot Kiel og Stena Line sin ferge til Gøteborg. Vel om bord og installert på lugaren, er det muligheter for å gjøre seg kjent med hva båten har å by på av opplevelser og shoppingmuligheter, før vi samles til felles buffetmiddag inkludert gratis drikke til maten.

Dag 5: Gøteborg - Telemark
Under innseilingen til Gøteborg rekker vi å spise en god frokost før vi gjør oss klare til å gå i land og finne tilbake til plassene våre i bussen. Så snart alle er om bord setter vi kursen hjemover. Før vi passerer grensen blir det stopp for litt grensehandel og muligheter for å spise lunsj. Tilbake i gamlelandet skilles våre veier. Fylt av julestemning og med noe ekstra i bagasjen som kanskje havner under juletreet, er det på tide å takke for turen for denne gang og ønske alle en riktig god jul. 
 

Turens pris - pr. person kr 5.990,-


Prisen inkluderer:
-  Hele reisen med vår komfortable og moderne turbuss
-  Reiseleder fra Høves Royal Class
-  Stene Line Gøteborg - Kiel t/r i innvendig dobbel lugar, med halvpensjon
1 natt  på Hotel New Orleans i Wismar, med halvpensjon
-  1 natt  på Hotel Seminaris, med halvpensjon
-  Rundtur i Wismar med lokalguide
-  Besøk på Weinfass Wabnitz inkludert


Tillegg for:
-  Enkeltrom/lugar - pr. person kr 1.250,-
-  Utvendig lugar - pr. person kr 400,-
-  Setereservasjon i bussen - pr. person kr 300,-


Vi tar forbehold om valutakursendringer.