Reiser

St. Johann i Tyrol

St. Johann i Tyrol

 Avreise 19/06-2019  -  10 dager

Sangerfestivalen i Tallinn

Sangerfestivalen i Tallinn

 Avreise 04/07-2019  - 5 dager

Geiranger - Molde - Atlanterhavsveien og Røros

Geiranger - Molde - Atlanterhavsveien og Røros

 Avreise 20/07-2019  -  4 dager. Her er det kun 1 plass ledig.

Gotland og Visby

Gotland og Visby

Avreise 26/07-2019 - 5 dager

Peer Gynt Spelet

Peer Gynt Spelet

 Avreise 07/08-2019  -  3 dager

Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Skjærgårdscurise i Kroatia med egen yatch

Avreise 21/08-2019 - 14 dager 
Avreise 24/08-2019 - 8 dager m/fly

Split - Podstrana i Kroatia

Split - Podstrana i Kroatia

Avreise 21/08-2019  -  14 dager
Svalbard

Svalbard

 Avreise 23/08-2019  -  5 dager m/fly
 

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

Avreise 05/09-2019  -  6 dager
NB: ny avreisedato 

Jersey og Cognac

Jersey og Cognac

 Avreise 13/09-2019  -  14 dager

Beitostølen og Brimiland fjellstugu

Beitostølen og Brimiland fjellstugu

 Avreise 06/10-2019  -  4 dager

San Sebastian

San Sebastian

Avreise 11/10-2019 - 13 dager

Spa tur til Pärnu

Spa tur til Pärnu

Avreise 27/10-2019  - 9 dager 

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

Jul på Liseberg og Tjolöholm Slott

 Avreise 16/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Lübeck

Julemarked i Lübeck

 Avreise 22/11-2019  -  3 dager

Julemarked i Riga

Julemarked i Riga

 Avreise 30/11-2019 -  4 dager

Røros med julemarked

Røros med julemarked

 Avreise 04/12-2019  -  3 dager

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Julemarked i Wismar og Lüneburg

Avreise 07/12-2019  -  5 dager

Julefeiring på Røros

Julefeiring på Røros

 Avreise 23/12-2019  -  4 dager 

Godt nytt år i vakre Vrådal

Godt nytt år i vakre Vrådal

 Avreise 30/12-2019  -  3 dager

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Nyttårsfeiring på fantastiske Geilo

Avreise 30/12-2019  -  3 dager 

Cruise i Karibien - All inclusive

Cruise i Karibien - All inclusive

Avreise 27/02-2020 - 11 dager 
NB: feil antall dager i katalogen
 

Jersey og Cognac

 Avreise 13/09-2019  -  14 dager

Jersey
Den lille øya mellom Frankrike og England med den store personligheten. Jersey, den britiske øya med flest solskinnsdager, vakker natur og spennende historier og noen av verdens mest forbløffende tidevann sirkler kysten.  Her er noe for enhver smak.  Vi skal bo i hovedstaden St. Helier som bl.a er et mekka for shopping både når det gjelder vareutvalg og priser.  Cognac – da tenker du antagelig på det mørke brennevinet.  Ja, vi skal til Cognac og vi skal lære litt om Cognac.  Vi skal bl.a få høre historien om bondesønnen Sverre Braastad fra en av Gjøviks store gårder, som pakket sekken, lærte seg fransk og som etterhvert ble gift med arvingen av cognachuset Tiffon. 

Dag 1: Telemark - Gøteborg

Velkommen om bord, ønsker vi i Høves Royal Class.  Med alle om bord setter vi snuten mot Sverige og Nordby kjøpesenter, hvor vi alltid har en stopp før vi fortsetter ferden til Gøteborg.  I Gøteborg går vi om bord på Stena Line sin ferge, som tar oss til Kiel.  Vi er på vei til et spennede og opplevelsesrikt opphold i Jersey og Cognac.  Et besøk skal vi også gjøre i de historiske byene Liege, Bayeux, Arromaches-les-Bains og St. Malo. Om bord på fergen nyter vi av skipets fasiliteter og møtes til buffet på kvelden.

Dag 2:  Kiel -  Liege
Vi spiser en god frokost under innseilingen til Kiel.  I land går vi om bord i bussen og fortsetter vår reise til Liege som ligger i Belgia.  På vår vei kjører vi gjennom Tyskland og passerer byer som Hamburg, Bremen, Essen m.m, før vi ankommer Nederland og kjører videre til Belgia og byen Liege.  Vår reiseleder holder oss godt oppdatert og ikke minst forteller om stedene vi passerer.  Det er mye historie som kan fortelles på en ferd som dette. Ved ankomst i Liege sjekker vi inn på vårt hotell og spiser middag på kvelden.  Her blir vi en natt før vi fortsetter reisen til Bayeux i Frankrike. 

Dag 3:  Liege - Arromaches-les-Bains -  Bayeux 
Gode og mette etter frokost sjekker vi ut av hotellet og setter oss i bussen.  Vår etappe går nå til Bayeux i Frankrike og vi kjører gjennom Belgia og store deler av nord Frankrike, hvor den kjente invasjonskysten ligger.   Bayeux finner vi på vestkysten ikke langt fra Arromanches-les-Bains, her skal vi gjøre et besøk på D-Day Museet.  Det første museet til minne om 6. juni 1944 og slagene ved Normandie, ble åpnet i 1954. Vi får høre sterke historier om uhyrlige slag, kamper og invasjoner, der bl.a to og en halv million soldater og en halv million stridskjøretøyer gikk i land i en liten badeby med 500 innbyggere.  600 000 mennesker anslås å ha mistet livet under kampene i Normandie.  Bayeux ligger i regionen Normandie  bare noen få kilomenter fra den engelske kanal.  Det bor ca 15.000 innbyggere i byen.  Du har kanskje hørt om det fantastiske Bayeux-teppet, brodert bare få år etter at hertugen av Normadie ble kongen av England.  Teppet som er hele 70 meter langt hang i den gotiske katedralen, nå er det godt bevart på sitt eget museum i byen.  Katedralen som har sin opprinnelse tilbake til 1200 tallet, ligger midt denne vakre lille i byen, som til tross sin størrelse er rik på historie.  Vel fremme sjekker vi inn på vårt hotell Novotel Bayeux, her spiser vi middag sammen på kvelden.

Liege Bayeux Bayeux cathedral 
Dag 4: Bayeux - Mont St-Michel - St. Malo
Vi starter dagen med en god frokost og sjekker ut av hotellet.  Rike på historier om vår grusomme fortid fortsetter vi turen til St. Malo.  På veien dit skal vi gjøre en stopp i Mont St-Michel og besøke det spektakulære klosteret.  Mont St-Michel er et av verdens første steder som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. 
Vi fortsetter ferden og fremme i St. Malo bor vi en natt på 
Hotel France et Chateaubriand, hvor vi også spiser middag sammen på kvelden. St Malo's gamleby er som å gå tilbake i tid. Byen ligger strategisk til på den franske kysten, som en av de største fergehavnene i denne delen av Frankrike.  I byen er tidevannsforskjellende svært iøyenfallende.

St Malo 
St. Michel Mont St-Michel village
Dag 5: St. Malo - St.Helier, Jersey - Perlen i den engelske kanal 
Vi forlater St. Malo etter frokost og ferger med Condor Ferries over til solskinnsøya, Jersey.  Ved ankomst blir det transfer til Hotel Pomme d'Or.  Hotellet er tildelt 4 stjerner av RAC og AA, og byr på de høyeste standardene innen komfort og service for både forretnings- og fritidsreisende. Pomme d’Or Hotel har alltid hatt et misunnelsesverdig rykte på seg i Jersey for kvaliteten og variasjonen av sine restauranter.  Hotellet er også en ideell base for å utforske øya. I lett avstand fra hotellet finner du turistinformasjonssenteret, drosjeholdeplassene, busstasjonen, fergeforbindelser med Frankrike og Storbritannia og det største sports- og fritidskomplekset i Jersey, Fort Regent.  Nyt dagen og den vakre byen St. Helier som er øyas hovedstad.  St. Helier har godt med forretninger, alt fra store varemagasin til de mer små og spesielle butikker.  Det sies at Jersey er et mekka for de som liker å shoppe, både med tanke på vareutvalg og ikke minst priser.  Eller kanskje vil du bare slappe litt av.  Uansett, så møtes vi til middag på hotellet når kvelden kommer.

Jersey Devils Hole St Helier Slott Elizabeth kysten av St. Helier

Dag 6: Rundttur på øya
Denne dagen skal vi bruke til en guidet rundtur på øya, men først skal vi spise frokost på hotellet.  På vår guidede rundtur får vi høre om øyas historie og ikke minst får vi oppleve dens fantastiske severdigheter og uberørte natur.  Jersey med sine vakre kyststrekninger, flotte badeviker, gamle borger, gode restauranter og ikke minst sine fantastiske historie.  Øya er faktisk ikke mer en 14,5 km bred og 8 km lang.  Tidevannsforskjellen er magisk og imponerende. Vi møter frodig vegetasjon og uberørt natur, månelandskap og steile klipper og intime bukter.  Bare 25 km fra den franske kysten ligger øya som er den største av Kanaløyene.  Husker du forresten politimannen Bergerac i BBC's kriminalserie?  Serien ble faktisk spilt inn nettopp på Jersey.  Tilbake i St. Helier møtes vi på hotellet til middag på kvelden.  Vi spiser lunsj underveis på vår rundtur.
 
Dag 7:  Dagen er din - nyt den 
I dag blir det en dag i Jersey - St. Helier, på egenhånd eller med vår reiseleder om du vilVi møtes til middag utpå kvelden på vårt flotte hotell. 

Dag 8:  Jersey - St. Malo
Selv om dette er siste dagen på denne vakre øya, nyt den gjerne til nye og spennede opplevelser, litt shopping eller rett og slett slappe av.  Men, glem nå ikke å spise frokost, før du forlater hotellet. På kvelden tar vi fergen tilbake til St. Malo og "vårt hotell", der vi overnattet før vi reiste til Jersey, nemlig Hotel France et Chateaubriand.   Det blir middag etter at vi har sjekket inn og funnet våre rom. 

Dag 9: St. Malo - Cognac
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og går om bor i bussen.  Ferden går nå til Cognac, dvs sørover Frankrikes vestkyst.  Ved ankomst Cognac spiser vi en tre-rettes middag på en lokal restaurant, før vi kjører til vårt hotell Inter Hotel Le Valois og sjekker inn.  Her bor vi i to netter. Resten av dagen er til egen disposisjon.

Dag 10: Cognac
Det er i dag vi bl.a skal få høre om bondesønnen Sverre Braastad fra en av Gjøviks store gårder, som pakket sekken, lærte seg fransk og som etterhvert ble gift med arvingen av cognachuset Tiffon.  Vi skal gjøre et besøk på det kjente Braastad Cognac bryggeriet.  Det blir omvisning og selvfølgelig prøvesmaking. Men, også i dag blir det frokost på hotellet før avreise.  Etter endt besøk blir det tid på egenhånd til å utforske mer av byen Cognac, før vi tar turen til restaurant Le Coq dòr og nyter en nydelig tre-retters middag.  Vi er nå kommet til siste kvelden før hjemreisen starter, så nyt den godt og lenge.

Cognac  By parken og rådhuset Cognac Cognac Braastad Cognac 
Dag 11: Cognac - Reims
Kos deg med frokost, husk å sjekke ut av hotellet og sett bagasjen ved bussen. Sett deg godt til rette, vi starter nå på hjemreisen.  På vår tur til Reims, som er første stopp for overnatting,  passerer vi byer som Poitiers, Tours, Orleans, Versailles og faktisk Paris. Ved ankomst Reims sjekker vi inn på Qualys Hotel Reims Tinqueux for en natt.  Det blir godt med middag på hotellet nå, før vi tar kvelden. 

Dag 12: Reims - Köln
I dag som i går spiser vi frokost og sjekker ut. Sett gjerne bagasjen i bussen.   Det blir tid på egenhånd på formiddagen til å gjøre et besøk i byen, før vi tar plass i bussen som setter nesen mot Köln og hotell Achat Comfort Hotel Köln.  Her blir vi til i morgen tidlig.  Og vi møtes til middag på hotellet, før vi tar kvelden. 

Dag 13:  Köln - Kiel 
Vi spiser frokost, sjekker ut og pakker i bussen.  Ferden går til Kiel og Stena Line sin ferge som tar oss til Gøteborg. Det blir buffet ombord utpå kvelden, og vi møtes til turens siste middag. 

Dag 14:  Gøteborg - Telemark
Nyt gjerne frokosten ved et vindu under innseilingen til Gøteborg.  I land går vi ombord i bussen og vi fortsetter nå reisen hjem.  Vi stopper som vanlig på Norby sentertet, før vi passerer norske grensen og etterhvert ankommer Telemark.  Da gjenstår det å si vel hjem og takk for nå.  Og velkommen igjen til ny reise med oss i Høves Royal Class.
 

Turens pris pr. person kr 19.790,-


Prisen inkluderer:
-  Hele reisen med vår komfortable og moderne turbuss
-  Reiseleder fra Høves Royal Class
-  Stene Line Gøteborg - Kiel t/r i innvendig dobbel lugar, med halvpensjon (middagsbuffet)
-  1 natt på hotell i Liege inkl. halvpensjon
-  Entrè D.Day Museum, Arromanches-les-Bains
-  1 natt på hotell Novotel Bayeux, Bayeux inkl. halvpensjon
-  Entrè på Abbey du Mont-St Michel, Mont St-Michel
-  1 natt på Hotell France et Chateaubriand, St. Malo inkl. halvpensjon
-  Ferge St. Malo - Jersey t/r
-  3 netter på Hotel Pomme d'Or, Jersey inkl. halvpensjon
-  Heldags rundtur med guide, Jersey inkl. lunsj
-  1 natt på Hotel France et Chateaubriand, St. Malo inkl. halvpensjon
-  Tre-retters middag på lokal restaurant, Cognac
-  2 netter på Inter Hotel Le Valois, Cognac inkl. frokost
-  Tre-retters middag, Restaurant Le Coq dôr, Cognac
-  Omvisning og prøvesmaking, Braastad Cognac bryggeri, Cognac
-  1 natt på Qualys Hotel Reims Tinqueux, Reims inkl. halvpensjon
-  1 natt på Achat Comfort Hotel Köln/Monheim, Köln inkl. halvpensjon


Tillegg for:
- Enkeltrom/lugar - pr. person kr 4.790,-
- Dobbelt utvendig lugar - pr. person kr 400,-
- Setereservasjon i bussen - pr. person kr 300,-

Vi tar forbehold om valutakursendringer.