Reiser

Minicruise til Helsingfors

Minicruise til Helsingfors

Avreise 06/02-2019  - 3 dager

 

Riga til minipris

Riga til minipris

 Avreise 20/02-2019  - 4 dager

Billig vårtur til Opatija - Kroatia

Billig vårtur til Opatija - Kroatia

Avreise 07/03-2019  -  11 dager

Spa tur til Pärnu i Estland

Spa tur til Pärnu i Estland

 Avreise 24/03-2019  - 9 dager

Bodensjøen og Glacier-expressen

Bodensjøen og Glacier-expressen

 Avreise 24/05-2019  -  9 dager

Dolomittene - Italia

Dolomittene - Italia

 Avreise 06/06-2019  -  10 dager

St. Johann i Tyrol

St. Johann i Tyrol

 Avreise 19/06-2019  -  10 dager

Midnattssol i Lofoten og Kystriksveien

Midnattssol i Lofoten og Kystriksveien

 Avreise 01/07-2019 -  12 dager

Sang- og dansefestival i Tallinn

Sang- og dansefestival i Tallinn

 Avreise 04/07-2019  - 5 dager

Telemarkskanalen - kortreist båtreise

Telemarkskanalen - kortreist båtreise

 Avreise 16/07-2019  -  2 dager

Gotland og Visby

Gotland og Visby

Avreise 26/07-2019 - 5 dager

Jesperhus blomsterpark i Danmark

Jesperhus blomsterpark i Danmark

 Avreise 02/08-2019  -  3 dager

Peer Gynt Spelet

Peer Gynt Spelet

 Avreise 07/08-2019  -  3 dager

Svalbard

Svalbard

 Avreise 23/08-2019  -  5 dager m/fly
 

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

To land - to hovedsteder - Vilnius - Riga

 Avreise 06/09-2019  -  6 dager

San Sebastian

San Sebastian

Avreise 11/10-2019 - 13 dager

Spa tur til Pärnu

Spa tur til Pärnu

Avreise 27/10-2019  - 9 dager 

Billig vårtur til Opatija - Kroatia

Avreise 07/03-2019  -  11 dager

Krk
Opatija, i den nordlige delen av Kroatia, er en populær resortby hvor det har vært turisme i over 150 år. Byen var i sin tid en eksklusiv feriedestinasjon for europeiske adelsfolk og aristokrater. Tegn på områdets velstående fortid kan du se i den ekstravagante østerisk-ungarske arkitekturen. Byen er også kjent for sine berømte fiskerestauranter og et mildt klima året rundt.  Gå en tur langs Lungomare, en promenade langs vannet som strekker seg over 12 kilometer. Denne attraktive stien er omgitt av trær og leder deg forbi utsmykkede villaer ved sjøen og gir tilgang til vakre bukter med klipper. 

 Dag 1: Telemark - Gøteborg
Den første dagen går reisen mot grensen til Sverige og Nordby-senteret for en liten lunsjstopp, før ferden går videre til Gøteborg.  Der går vi ombord i Stena Line sin ferge til Kiel.  Etter å ha funnet våre lugarer og gjort oss kjent med båtens fasiliteter, møtes vi til Stena Lines rikholdige buffet som også inkluderer drikke (øl, vin, mineralvann og kaffe)

Dag 2: Kiel - Fulda
Etter en god natts søvn og frokost ombord, setter vi kursen mot Fulda. Mens milene går unna på gode motorveier, forteller reiselederen litt om steder vi passerer. Det blir jevnlige stopp underveis for benstrekk og lunsj, før vi ankommer Fulda og vårt overnattingssted Hotel Fulda Mitte, som er et 4-stjerneshotell  i sentrum av byen. Felles middag på kvelden legger rammene for en sosial og hyggelig stund sammen.

Dag 3: Fulda - Golling
Vi inntar en god frokost på hotellet før vi setter oss i bussen og legger turen videre sydover i Tyskland og over grensen til Østerrike før vi når vår destinasjon for dagen, Golling,  i nærheten av Salzburg. Her tar vi inn på Gasthof Goldene Traube som ligger i  en historisk bygning på torget i denne lille, sjarmerende byen. Også i dag nyter vi en felles middag.

Dag 4: Golling - Opatija
En ny og opplevelsesrik dag ligger foran oss. Etter frokost starter vi på den siste etappen fram til Opatija hvor vi skal slappe av og samle gode minner og opplevelser. På veien dit passerer vi vakre landskap og steder både i Østerrike og Slovenia. Vel framme tas vi imot på Grand Hotel Adriatic, hvor vi skal tilbringe de neste dagene.

Dag 5: Opatija med båttur langs kysten (værforbehold)
Vi starter dagen etter frokost med en tur med panoramabåt utenfor kysten av Opatija. Ute på det krystallklare vannet i Kvarnerbukta kan vi nyte det vakre landskapet. 
Tilbake på land blir det rikelig anledning til å utforske byen og alt den har å by på. 

Opatija riviera   Opatija riviera

Dag 6: Opatija - vi besøker Krk

Etter en god natts søvn og en god frokost er vi klare for nye opplevelser. I dag skal vi se den vakre øya Krk og vi får med en lokalguide som kan alt om stedet. Vi besøker ulike byer og i byen Vrbnik byr vi på lunsj med vinsmaking på Vinarija Nada.  Vi hygger oss i vakre omgivelser på øya hele dagen og kommer tilbake til hotellet vårt  på ettermiddagen fulle av inntrykk. Det blir mange minner å dele rundt middagsbordet om kvelden.

Krk Opatia riviera  Krk
Dag 7: Opatija
 
Når man oppholder seg i en vakker by i så flotte omgivelser, er det både avslappende og spennende og ha tid på egenhånd til å utforske de mulighetene som ligger ens hjerte nærmest. Noen av oss liker å gå på turer, andre foretrekker en fortausrestaurant hvor en kan studere folkelivet og kanskje nyte en lokal matrett eller smake på lokal drikke.  Maten her er kjent for å være noe av det beste i hele landet. Atter andre finner spenning i shopping. Byen byr også på flere severdigheter; du kan beundre statuen «Jenten med måken», besøke kirken «St. Jakob» og også ta en tur langs den kjente stranpromednaden.  På kveldene møtes vi til felles middag.

Opatjia Opatjia Riviera  Lungomare
Dag 8: Opatija - Ingolstadt:

Med kofferten fullpakket av inntrykk og gode minner setter vi oss i bussen for å starte på veien hjem. Første dag av hjemreisen går fra Kroatia via Slovenia og Østerrike før vi kommer inn i Tyskland og tar inn på Ara Comfort Hotal Ingolstadt for overnatting og en felles middag. Byen ligger langs Donau  ca. 80 kilometer nord for München. I den gamle bykjernen, som delvis er omgitt av bymurer og tårn, finnes det mange bevarte byggverk fra middelalderen, blant annet kirken «Liebfrauenmünster» fra 1425 - 1500.

Dag 9: Ingolstadt - Hannover

Etter frokost er vi igjen på plass i bussen og legger ut på Autobahn, med kurs for Lehrte, et lite sted like utenfor Hannover. Underveis passerer vi byer som Nürnberg, Würzburg og Kassel. Reiselederen vil  sørge både for informasjon  om stedene langs ruten og  «nogo attåt» for den som måtte ønske det.  Vel framme tar vi inn på Median Hotel Lehrte hvor vi også skal spise middag sammen. Dette 4-stjerneshotellet har et stort velvære- skjønnhets- og treningsområde. Du kan også slappe av i hagen med grilltereasse.

Dag 10: Hannover - Kiel
Etter frokost fortsetter vi på siste etappe gjennom Tyskland. Vi ankommer Kiel og går ombord i Stena Line sin ferge som i løpet av natten bringer oss over til Gøteborg.  Vi hygger oss sammen med det som blir vår siste felles middag på turen.

Dag 11: Gøteborg - Telemark 
Frokosten inntas om bord før vi finner tilbake til bussen og starter på veien mot norskegrensen. Her stopper vi for shopping og lunsj før vi setter kursen inn i Norge mot hjemstedet. Snipp, snapp snute - så var dette eventyret ute og vi må si farvel for denne gang.

 

Turens pris pr person kr 10.990,-


Prisen inkluderer:
-  Hele reisen med vår komfortable turbuss
-  Reiseleder fra Høves Royal Class
-  Stene Line Gøteborg - Kiel t/r i innvendig dobbel lugar med halvpensjon
-  1 natt på Hotel Fulda Mitte, Fulda med halvpensjon
-  1 natt på Gasthof Goldene Traube, Golling med halvpensjon
-  5 netter på Grand Hotel Adiatic, Opatija med halvpensjon
-  1 natt på Ara Comfort Hotel, Ingolstadt med halvpensjon
-  1 natt på Median Hotel Lerhte, Hannover med halvpensjon
-  Panoramabåttur utenfor kysten av Opatia (værforbehold)
-  Heldagsutflukt med lokalguide på øya Krk
-  Lunsj og vinsmaking på Vinarija Nada


Tillegg for:
- Enkeltrom/lugar - pr. person kr 2.150,-
- Utvendig lugar - pr. person kr 400,-
- Setereservasjon i bussen - pr. person kr 300,-

Vi tar forbehold om valutakursendringer.