Alltid populære Moseldalen!

Publisert 13.12.2016 00:25

 23/09-2017 - 8 dager

 Alltid populære Moseldalen !

Avreise 23/09 - 2017 - 8 dager

Bernkastel - Kues 2

Noen steder vil man alltid vende tilbake til, eller ønske å besøke og Moseldalen med Bernakstel-Kues er et slikt sted. De bratte skråningene ned mot elva Mosel som er fulle av vinranker og «som ingen skulle tru» at druer kunne dyrkes eller høstes, og de vakre små byene som ligger tett i tett. Bernkastel-Kues er vår favoritt i området, og de små, pittoreske husene, og  de mange små butikkene og restaurantene innbyr til hygge og fornøyelse. Vi lærer mye om vinhøsting og vinsmaking på denne turen.

 

Dag 1: Hjemstedet – Gøteborg

Det er med forvening at vi alle møtes i bussen denne dagen, og hygger oss med kaffe og bolle mens vi blir kjent med hverandre. Reiselederen forteller litt om stedene vi passerer, og vi tar et stopp på Nordby senteret der vi spiser lunsj. Tidlig ettermiddag sjekker vi inn på Stena Lines ferje som tar oss til Kiel. Om bord hygger vi oss med god mat, godt selskap og god drikke (inkludert fri drikke av øl, vin, mineralvann og kaffe).

Hotel Zur Post i Bernkastel-Kues

Dag 2: Kiel – Bernkastel-Kues 656 km

Etter en god frokost er vi klare for å sette kursen sydover på gode motorveier. I bussen hygger vi oss med noen historier og en quiz, og reiselederen serverer til de som ønsker det. Vi tar jevnlige pauser og er fremme tidlig kveld i Moseldalen. Vi sjekker inn på vårt hyggelige hotell Gasthof Hotel Zur Post som ligger helt sentralt til by og elv i byen. Du kan lese mer om hotellet her: http://www.hotel-zur-post-bernkastel.de/mosel/cms/front_content.php Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3: Bernkastel-Kues

I dag har vi en rolig formiddag og starter med en god frokost på hotellet. Det er kun minutter å gå til sentrum av Bernkastel-Kues, så vi hygger oss med litt shopping og god lunsj ute i byen. På ettermiddagen tar vi turen til en av våre favoritt vinutsalg – Alfred Port. Her får vi høre om hvordan vin blir dyrket og fremstilt, samt at vi får smake 5 forskjellige viner. Det er også muligheter for å kjøpe med seg noen flasker hjem. Vi hygger oss med god middag på hotellet om kvelden.

Bernkastel Kaus

Dag 4: Bernkastel-Kues – Cochem 75 km

I dag skal vi kjøre langs Moselelva til nabobyen Cochem. Her skal vi besøke Reichsburg slott. Her får vi omvisning og spise slottlunsj. Det blir tid i Cochem også til å se seg litt rundt. Middag på hotellet.

Cochem 1Cochem (1)

Dag 5: Bernkastel-Kues

Etter frokost skal vi seile på Moselelven. Vi tar båt fra Bernkastel-Kues til Piesport og hygger oss med å se det fantastiske landskapet fra elven. I Piesport skal vi besøke Weingut Heinz og Martina Kirsten som eier vinmarkeder og produserer meget god vin. Vi får lett lunsj her og nyter mange viner som vi prøver. Det er muligheter for å ta med noen gode flasker hjem herfra også. Tilbake i Bernkastel-Kues pakker vi og nyter siste middag på dette hyggelige overnattingsstedet.

Piesport

Dag 6: Bernkastel-Kues – Hannover  438 km

I dag setter vi oss igjen i bussen og setter kurs mot Hannover. Det er hyggelig igjen å være i bussen, og reiselederen forteller litt om stedene vi passerer. Det blir flere stopp før vi ankommer Hannover tidlig ettermiddag for innsjekk og middag. Les mer her: https://www.h-hotels.com/de/h4/hotels/h4-hotel-hannover-messe

Dag 7: Hannover – Kiel  247 km

Vi har god tid i dag og starter dagen med en god frokost. Vi kjører mot Kiel og er fremme på formiddagen. Det blir tid for litt shopping på Citti Markt som har særdeles god utvalg av alt mulig, og rimelige priser på det meste. På ettermiddagen sjekker vi inn på Stena Lines ferje og spiser turens siste fellesmiddag. Nå kjenner vi hverandre og det er hyggelig å sitte lenge til bords. Vi spiser buffe og det er inkludert fri måltidsdrikke av øl, vin, mineralvann og kaffe til.

Dag 8: Gøteborg – Hjemsted

I dag er det siste dagen på denne turen, og vi stopper på Nordbysenteret for litt svenskehandel og lunsj. Etterpå krysser vi grensen over til Norge, og snart er det tid for å si farvel til våre gjester og si på snarlig gjensyn.

 

Pris pr person:  kr  9 290,-

Prisen inkluderer:

Rundreise i vår gode turbuss

Stena Line Gøteborg – Kiel tur/retur i dobbel innvendig lugar

2 frokoster og 2 middager med inkludert måltidsdrikke øl,vin,mineralvann og kaffe

5 overnattinger på hotell i dobbeltrom

5 frokoster og 5 middager

Vinsmaking hos Alfred Port

Inngang, omvisning og lunsj på Reichsburg slott

Besøk i Cochem

Båttur fra Bernkastel-Kues til Piesport

Vinsmaking og lett lunsj hos Weingut Hanz og Martina Kirsten

Reiseleder med fra Høves Royal Class

 

Tillegg for utvendig dobbellugar:      390,- pr person

Tillegg for singlelugar/enkeltrom:   1 690,- pr person

Tillegg for bestemt plass i bussen:    300,- pr person

 
Høves Royal Class tar forbehold om valutakursendringer.